Замовні медіа-кампанії проти Фонду гарантування вкладів не зупинять роботу з притягнення до відповідальності власників банків

14.03.2023

ПРЕСРЕЛІЗ   

З початку банківської кризи 2014-16 років з ринку були виведені понад 100 банків. Практично з усіх них ще до віднесення до категорії неплатоспроможних було виведено кошти клієнтів у величезних обсягах.

Одним із пріоритетів Фонду гарантування вкладів є притягнення до відповідальності усіх винних у виведенні цих коштів, відшкодування збитків та задоволення вимог кредиторів цих банків – громадян та бізнесу.

На сьогодні сума претензій до власників та пов’язаних осіб таких банків, що вже спрямовані Фондом до судів, складає близько 150 млрд грн. Проте, у процесі цієї роботи Фонд стикається з дедалі запеклішою протидією тих, хто винен у незаконному виведенні коштів. Це особи, які мають у своєму арсеналі необмежені ресурси для відстоювання власних інтересів – колосальні статки, впливові зв’язки, медіаресурси. Одним із інструментів, що активно ними застосовуються, є цілеспрямовані замовні медіакампанії з метою дискредитації Фонду та, як наслідок, впливу на подальший перебіг подій у межах відповідних судових процесів та кримінальних проваджень.

Як стало відомо, зараз проти Фонду готується чергова замовна медіакампанія, мета якої – зупинити принципову, безкомпромісну роботу Фонду з повернення незаконно виведених коштів та притягнення до відповідальності винних у їх виведенні. Замовником цієї медіакампанії виступає власник одного з найбільших банків, що виводились з ринку Фондом. На підготовку медіакампанії з дискредитації Фонду гарантування витрачаються шалені кошти. Мета її – сформувати у суспільстві думку, що фігурант є жертвою політичних переслідувань, а не шахраєм в особливо великих розмірах.

Та до яких брудних технологій не вдавалися б зацікавлені особи, Фонд не припинить переслідування усіх причетних до виведення коштів з банків, спираючись на закон і керуючись інтересами держави та кредиторів банків, що виводяться з ринку.

Окремо звертаємось до представників ЗМІ та експертного співтовариства: закликаємо опиратись будь-яким спробам нечистих на руку банкірів втягнути вас у брудні інформаційні війни, дотримуючись правил та професійних стандартів журналістики. Це важливо завжди, а особливо - зараз, під час війни. Адже за рахунок коштів, стягнених з пов’язаних осіб, зокрема, погашатимуться зобов’язання Фонду перед державою. Надходження до держбюджету критично важливі для оборони від російського агресора, а у подальшому – для повоєнної відбудови.

Пам’ятайте, що на одній шальці терезів – інтереси держави, права людей, які втратили свої гроші, довіривши їх недобросовісним банкірам, а на іншій – інтереси тих, хто винен у цьому!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter