Близько 1 млрд грн уже виплатив Фонд гарантування вкладів вкладникам банку Форвард

20.03.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

Вкладники АТ «БАНК «ФОРВАРД» (далі - Банк), ліквідацію якого здійснює Фонд гарантування вкладів, отримали вже близько 1 млрд грн гарантованого відшкодування. Це понад 67% загальної суми гарантованих виплат, що належать до виплати вкладникам Банку.

Нагадаємо, 8 лютого 2023 р. в АТ «БАНК «ФОРВАРД» було запроваджено тимчасову адміністрацію на підставі відповідного рішення Правління НБУ (№ 49-рш/БТ) та рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 7 лютого 2023 року №155 «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ «БАНК ФОРВАРД» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».

З 1 березня 2023 р. у банку розпочато гарантовані виплати за договорами, строк дії яких закінчився до 7 лютого 2023 р., та договорами банківського рахунку, а з 13 березня Банк розпочав гарантовані виплати решті вкладників, незалежно від строку закінчення дії договору. У період до 13 березня 2023 р. вищевказаним категоріям вкладників виплачено понад 136,4 млн грн.

Загалом станом на зараз сума виплат досягла близько 1 млрд грн, що перевищує 67%.

Завдяки дії норми про повне відшкодування коштів за вкладами на період військового стану, вкладники АТ «БАНК «ФОРВАРД» отримують свої кошти в обсязі 100% суми вкладу, у тому числі – відсотки, нараховані на кінець дня 07 лютого. Гарантії поширюються на усіх вкладників-фізичних осіб, включно з ФОПами.

«Загальна сума вкладів у Банку, на які поширюються гарантії, складає 1,48 млрд грн. Для нас принципово важливо, щоб вкладники банків, які виводяться з ринку, отримували свої кошти якомога раніше. Це для нас пріоритет завжди, і особливо під час війни. Тому вже традиційно гарантовані виплати розпочинаються раніше кінцевого терміну початку виплат, передбаченого законом», - наголосила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Наталія Рудуха.


Довідково: Виплати коштів вкладникам здійснюються через банки-агенти Фонду, що підключені до Автоматизованої системи виплат Фонду. Отримати відшкодування вкладники можуть безпосередньо у відділенні одного із банків-агентів Фонду або дистанційно, без фізичного відвідування відділення банку. 

Дистанційні виплати здійснюють АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», Акціонерний банк «Південний» та АТ «ПУМБ».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter