Ліга амбасадорів фінансової грамотності продовжує активну роботу з фінансової просвіти

25.03.2023

Підвищення рівня фінансової грамотності населення України вимагає тривалої та активної діяльності для втілення в життя нових проєктів. Саме тому співпраця Фонду гарантування та об'єднання фахівців з фінансової грамотності Ліги амбасадорів фінансової грамотності має актуальну потребу залучити до роботи якнайбільше фахівців та ентузіастів своєї справи.

21 березня 2023 року відбулось чергове засідання Ради амбасадорів фінансової грамотності. Учасники зустрічі обговорили зверенення Координатора Ліги Амбасадорів Сергія Івагло щодо доцільності створення в Лізі Амбасадорів підструктури, до якої увійдуть сертифіковані Фондом на загальних умовах вчителі, які є керівниками Клубів фінансової грамотності в школах у різних регіонах України. Цим вчителям буде присвоєний статус Вчителя амбасадора фінансової грамотності.

Планується, що Рада Амбасадорів Фонду встановлюватиме умови та необхідні професійні критерії для Вчителів амбасадорів. Завданням Ради амбасадорів буде координація діяльності Вчителів амбасадорів з метою розвитку Клубів фінансової грамотності та більш активного розповсюдження фінансової грамотності і сприяння інформуванню щодо системи гарантування вкладів в усіх регіонах України.

Учасники засідання одноголосно ухвалили рішення внести відповідні зміни до «Угоди про співробітництво між Фондом та Лігою амбасадорів фінансової грамотності» від 09 вересня 2021 року. Під час зустрічі було також відзначено активну роботу членів Ліги амбасадорів фінансової грамотності в рамках міжнародної ініціативи Global Money Week 2023. На сьогоднішній день заплановано проведення більш ніж 60 «Круглих столів» в багатьох містах України та за межами країни. Також, в рамках інформаційної компанії було анонсовано проведення освітніх лекцій та заходів для дітей.

Угода про співробітництво між Фондом та Лігою амбасадорів фінансової грамотності від 09.09.2021 в новій редакції
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter