Кредит компанії, одного із найбільших хімічних підприємств України, знову на торгах

ПРЕСРЕЛІЗ   

24 квітня 2023 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «МР БАНК», який ліквідується Фондом гарантування вкладів. На продаж виставлено права вимоги за кредитом компанії, одного з найбільших хімічних підприємств України.

Загальна заборгованість за кредитом на початок березня цього року скала 1,9 млрд грн. При цьому у забезпечення виконання зобов’язань перед банком оформлено, зокрема:

  • понад 13 тис. одиниць основних засобів, зокрема виробниче обладнання, трубопроводи, міжцехові комунікації, кабельні розводки, компресори, кабельні комунікації, холодильник регенерації та інше;
  • комплекси будівель і споруд цехів, загальною площею понад 130 тис. кв. м. у Черкасах по вул. Героїв Холодного Яру;
  • майже 29 га землі із цільовим призначенням, зокрема, «землі промисловості».

Варто нагадати, що на продаж було виставлено право вимоги за кредитом, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримав право вимагати від позичальників повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Початкова ціна реалізації лота № GL16N023261 – 1,9 млрд грн.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням. Публічні паспорти активів доступні для перегляду тут. 

Активи перебувають на балансі АТ «МР БАНК» і на продаж виставляються повторно.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь в аукціонах можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами АТ «МР БАНК».

  

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter