Фонд гарантування вкладів відшкодував вкладникам банку «Січ» та «Мегабанку» 5 млрд грн

18.04.2023

ПРЕС-РЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів майже повністю відшкодував кошти вкладникам банку «Січ» та «Мегабанку». Станом на 14 квітня 2023 року сума гарантованих виплат вкладникам банку «Січ» склала 1,2 млрд грн (96% від суми, що має бути відшкодована), а вкладникам «Мегабанку» - 3,8 млрд грн (93%).

«Банк «Січ» та «Мегабанк» визнані неплатоспроможними після набуття чинності Закону №2180-ІХ, яким запроваджено 100% гарантії за вкладами на час дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його скасування чи припинення. Це означає, що Фонд гарантування вкладів відшкодовує кожному вкладнику цих банків, який звертається до наших банків-агентів, повну суму вкладу разом з нарахованими відсотками. На сьогодні Фонд вже повернув громадянам, які свого часу довірили кошти банку «Січ» та «Мегабанку», млрд грн. Виплати гарантованого відшкодування тривають і ми закликаємо вкладників, які ще не отримали належні їм виплати, звертатися до наших банків-агентів», - відзначила заступник директора-розпорядника Фонду Наталія Рудуха.

Нагадуємо, отримати виплати можна безпосередньо у відділеннях банків-агентів Фонду або дистанційно.

Для отримання гарантованого відшкодування у відділеннях банків-агентів Фонду вкладник має пред’явити паспорт чи інший документ, що посвідчує особу, та ІПН.

Дистанційні виплати здійснюються через онлайн-сервіси чотирьох банків агентів, що надають таку можливість, - АБ «УКРГАЗБАНК», ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК», АТ «ПУМБ» та Акціонерний банк «Південний».

Довідково. 10 серпня 2022 року в АТ «БАНК СІЧ» після визнання його неплатоспроможним було запроваджено тимчасову адміністрацію. З 10 жовтня 2022 року строком на три роки розпочато процедуру ліквідації банку.

З 03 червня 2022 року після визнання банку неплатоспроможним запроваджено тимчасову адміністрацію в АТ «МЕГАБАНК». З 22 липня 2022 року строком на три роки розпочато процедуру ліквідації банку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter