Кредити компаній-автодилерів, забезпечені нерухомістю - кількома автосалонами у Харкові – вперше виставлено на торги

ПРЕСРЕЛІЗ    

9 травня у системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу права вимоги за кредитами та дебіторської заборгованості групи компаній-автодилерів, зареєстрованих у Харкові. Активи перебувають на балансі АТ «Мегабанк» і на продаж виставляються вперше. Уся інформація про кредити, оформлене у заставу банку майно, тощо уже розміщена у віртуальній кімнаті даних і доступна для вивчення потенційними інвесторами.

Одним лотом – №G18N023450 – на аукціон виставлено права вимоги за кредитними договорами та дебіторська заборгованість на загальну суму 497,4 млн грн.

Компанії-позичальники не перебувають у стані припинення, а основним напрямком діяльності є торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами. При цьому забезпеченням за договорами виступають зокрема об’єкти нерухомості у Харкові, у яких зараз розміщується декілька автосалонів відомих марок, загальною площею 37,8 тис. кв. м.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Торги відбудуться за англійською моделлю аукціону. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням. Публічні паспорти активів доступні для перегляду тут. Інформація про активи також доступна для вивчення потенційними покупцями у віртуальній кімнаті даних. Механізм отримання доступу до віртуальної кімнати даних – за посиланням.

Кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами АТ «Мегабанк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter