Кредит із парком атракціонів та понад 60 тис. кв. м нерухомості у Харкові в заставі - вперше виставлено на торги

ПРЕСРЕЛІЗ    

12 травня у системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активу ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК», що ліквідується Фондом гарантування вкладів. На продаж виставлено право вимоги за кредитним договором, у забезпечення за яким передано, зокрема, атракціони у Центральному парку культури та відпочинку ім. М. Горького та понад 60 тис. кв. м. нерухомості у тому числі в самому центрі Харкова.

Так, до складу лоту №GL16N023449 включено право вимоги за кредитним договором, що укладений з юридичною особою, зареєстрованою у Харкові, основним видом діяльності якої є функціювання атракціонів і тематичних парків. Станом на початок лютого 2023 року заборгованість за договором склала 373 млн грн, а термін прострочки виконання зобов’язань перед банком перевищив 950 днів (понад 2,5 роки).  

При цьому у забезпечення за кредитним договором передано одразу кілька об’єктів нерухомості у т.ч. в центральній частині Харкова. Загальна площа нерухомості що передана в заставу понад 60 тис. кв. м. Також в заставі – більше 30 атракціонів у Центральному парку культури та відпочинку ім. М. Горького, у т.ч. міське колесо огляду.

Крім того, у якості забезпечення виконання зобов’язань оформлено фінансову поруку юридичної особи.

Початкова ціна лоту – 373 млн грн, що відповідає розміру заборгованості за кредитним договором.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону, яка передбачає поетапне зниження ціни, а після того як один із учасників зупинить зниження, учасники мають змогу запропонувати вищу ціну. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про лот GL16N023449 і умови участі в аукціоні – за посиланням. Детальна інформація про активи (публічні паспорти) – тут.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено право вимоги за кредитом, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Кошти, отримані від продажу активів банків, що ліквідуються, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter