Понад 20 млрд грн інвестував Фонд у державні цінні папери з початку повномасштабної війни

28.04.2023

ПРЕСРЕЛІЗ   

6 млрд грн вклав Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у державні цінні папери у квітні 2023 р. Загалом з початку повномасштабної військової агресії росії проти України Фонд інвестував в ОВДП майже 20,5 млрд грн тимчасово вільних коштів.

«Ми всі розуміємо, які колосальні видатки несе держава в умовах війни. Тому інвестування наявних тимчасово вільних коштів Фонду у державні цінні папери – це посильний внесок у підтримку держави у скрутні часи та, водночас, надійний фінансовий інструмент. Левова частка суми, понад 19 млрд грн, пішла на купівлю ОВДП на первинному ринку, тобто спрямовується безпосередньо державі, решта суми – придбання ОВДП на вторинному ринку, – повідомила фінансовий директор Фонду гарантування вкладів Олена Нужненко. Фонд має достатньо високоліквідних коштів для виплати вкладникам банків в управлінні ФГВФО. Нагадаю, що упродовж дії воєнного стану та трьох місяців після його завершення в Україні діють стовідсоткові гарантії за вкладами».

Повіреними Фонду в купівлі-продажу цінних паперів є ПАТ АБ «ПІВДЕННИЙ», АТ «КРЕДОБАНК» та АТ КБ «Приватбанк».

Довідково: інвестування коштів Фонду в державні цінні папери України передбачено Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter