Майже 455 млн грн – сума успішних аукціонів Фонду гарантування, проведених у системі Прозорро.Продажі у квітні

ПРЕСРЕЛІЗ    

Упродовж квітня у системі Прозорро.Продажі відбулося 53 успішні аукціони на загальну суму 454,8 млн грн, лотами на яких були активи банків, що ліквідуються. Із них 358,9 млн грн – сума продажу прав вимоги за кредитами юридичних осіб, 87,6 млн грн – об’єктів нерухомості, що перебували на балансі банків та 8,3 млн грн – інших активів (кредити фізичних осіб, транспортні засоби, монети, основні засоби, цінні папери).

У розрізі банків найбільша сума продажу за місяць у АТ «МР БАНК» - 343,2 млн грн. Ще на суму 66,9 млн грн відбулися успішні аукціони щодо активів ПАТ «Промінвестбанк», і на суму 22,6 млн грн – активів АТ «Банк Січ».

Що вдалося реалізувати – пропонуємо підбірку успішних аукціонів квітня.

Кредит, забезпечений генеруючою сонячною електростанцією  

19 квітня успішно відбувся аукціон з продажу лоту № G18N022981 - права вимоги за договором про відкриття кредитної лінії, укладеним із юридичною особою. Забезпеченням за договором, зокрема, виступали потужності та обладнання генеруючої сонячної електростанції на Одещині.

Це була четверта  спроба реалізувати актив, що належав АТ «МР БАНК». Участь у торгах, які відбувалися за англійською моделлю аукціону, взяли два учасники. Ціна продажу склала 336,6 млн грн.

Кредит із заводом добрив і кормових добавок на Вінничині у заставі

4 квітня відбувся аукціон з продажу лоту № GL16N022539, до складу якого увійшли права вимоги за трьома кредитними договорами, заставою за якими, зокрема, виступав завод добрив і кормових добавок у Ладижині Вінницької області.

Це була шоста спроба продати активи, яка завершилася успішно. Ціна реалізації склала 6,2 млн грн. Активи перебували на балансі АТ «МР БАНК».

Звертаємо увагу, що при продажі кредитів на продаж виставляється право вимоги за договором, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримує право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Палац культури та будівлі начального комбінату у Кременчуці 

У квітні успішно відбулися аукціони з продажу кількох об’єктів нерухомості у місті Кременчук Полтавської області. Зокрема, реалізовано було лот № G22N023202 (приміщення магазину з реалізації запасних частин до автомобілів, частина будівлі навчального комбінату Автомеханічного технікуму та частина учбового корпусу у Кременчуку), а також лот № G32N021137 (будівля палацу культури).

Це були 10 та 11  спроба продажу відповідно, яка врешті завершилася успішно. Ціна продажу склала 16,2 млн грн та 8,2 млн грн відповідно. Активи перебували на балансі ПАТ «Промінвестбанк».

Спорткомплекс у Дніпрі - з 35-ї спроби

13 квітня з 35 (!) спроби було продано лот № G22N023222 – будівлю спорткомплексу, загальною площею 2,3 тис. кв.м. Об’єкт розташовується у Дніпрі на вулиці Героїв Сталінграда. Участь в аукціоні взяли двоє учасників, а ціна продажу склала 2,5 млн грн.

Актив перебуває на балансі АТ «Місто Банк».

Квартири в таунхаусах в Козині

У квітні одразу чотири квартири у таунхаусах в елітному передмісті Києва смт. Козин знайшли нового власника. Успішно відбулися аукціони з продажу лотів № G23N022548, № G23N022549, № G23N022550, № G23N022551, до складу яких увійшли кількарівневі квартири, загальною площею від 400 до 578 кв.м, та присадибні земельні ділянки, площею до 0,05 га кожна. Квартирі розташовуються у смт. Козин за адресою пров. Молодіжний, 3а. Ціна продажу скала від 2,4 млн грн до 3,0 млн грн.

До речі, ще дві квартири у цьому ж таунхаусі будуть виставлені на продаж до кінця травня. Активи перебувають на балансі ПАТ «Промінвестбанк».

Загалом, за підсумками  місяця у системі Прозорро.Продажі Фондом гарантування вкладів було проведено 1 279 відкритих електронних торгів, 53 з яких завершилися успішно. На сьогодні за результатами успішних аукціонів: за 27 лотів було отримано оплату на суму 57,1 млн грн, оплата ще за 27 лотами на суму 397,7 млн грн - очікується.

Окрім цього, від безпосереднього продажу активів фізичним та юридичним особам протягом квітня отримано 1,4 млн грн.

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунки з кредиторами банків, що ліквідуються.

Аукціони з продажу активів відбуваються в електронній системі Prozorro.Продажі. Кожен охочий може взяти участь у торгах, окрім позичальників і поручителів за кредитом, що виставлений на торги, а також російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором. Переможцем аукціону стає учасник, який запропонує найвищу ціну за лот.

Детальна інформація про заплановані торги та результати продажу активів розміщена на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter