Понад 21 млрд грн інвестував Фонд у державні цінні папери з початку повномасштабної війни

ПРЕСРЕЛІЗ    

У травні 2023 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб придбав ОВДП ще на 599,7 млн грн з дохідністю 18,5% річних.

Таким чином загалом з початку повномасштабної військової агресії росії проти України Фонд інвестував у державні цінні папери понад 21 млрд грн  тимчасово вільних коштів.

Як наголосила фінансовий директор Фонду гарантування вкладів Олена Нужненко, «інвестування тимчасово вільних коштів Фонду в державні цінні папери України передбачено законодавством. ОВДП – один із найбільш надійних, гарантованих державою інвестиційних інструментів.

На сьогодні Фонд має цілком достатній ресурс для виконання своїх функцій. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення ми виплатили вкладникам банків, що виводяться з ринку, понад 7,5 млрд грн гарантованих виплат. Крім того, розрахунки з кредиторами таких банків за цей час склали 6,3 млрд грн».

Нагадаємо, упродовж дії воєнного стану та трьох місяців після його завершення в Україні діють стовідсоткові гарантії за вкладами.

Основними джерелами формування коштів Фонду є, зокрема, початкові та регулярні збори з банків-учасників Фонду, спеціальний збір, доходи, одержані від інвестування коштів Фонду в цінні папери, тощо.

Довідково: Повіреними Фонду в купівлі-продажу цінних паперів є ПАТ АБ «ПІВДЕННИЙ», АТ «КРЕДОБАНК» та АТ КБ «Приватбанк».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter