Кредит, забезпечений будівлею діючого торгівельного комплексу та земельними ділянками на Київщині, уперше виставлено на аукціон

30.05.2023

ПРЕСРЕЛІЗ   

06 червня 2023 року у системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «БАНК СІЧ», що ліквідується Фондом гарантування вкладів. А саме – лоту №G16N023902, до складу якого увійшло право вимоги за кредитним договором, що укладений з юридичною особою. Активи на продаж виставляються вперше.

Загальна заборгованість за договором складає 22 млн грн.

У забезпечення за кредитним договором передано земельні ділянки, загальною площею майже 0,9 га, та будівлю торгівельно-розважального комплексу, площею майже 13,4 тисячі кв.м. Усі передані у заставу об’єкти розміщені на території Ходосівської сільської ради (передмістя Києва). Сьогодні на трьох поверхах ТРК представлені магазини, де можна придбати товари для будинку, зокрема, меблі, елементи декору та інше.

Початкова ціна лоту – 22 млн грн, що відповідає розміру загальної заборгованості за кредитним договором.

Торги відбудуться за англійською моделлю аукціону.

Участь в аукціоні можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про лот № G16N023902 і умови участі в аукціоні – за посиланням. Детальна інформація про активи (публічні паспорти) – тут.

Заявки на участь у торгах можна подати до 20:00 05.06.2023.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Кошти, отримані від продажу активів банків, що ліквідуються, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter