Кредитний портфель фізичних осіб банку «Аркада» - на торгах 20 червня

ПРЕСРЕЛІЗ     

20 червня у системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон, лотом на якому стане кредитний портфель фізичних осіб АТ АКБ «Аркада». Одним лотом на торги висталено права вимоги за 400 кредитними договорами. Інформація про активи уже розміщена у віртуальній кімнаті даних. Пул на продаж виставляється повторно.

Так, до складу лоту №GL3N223724 увійшов увесь кредитний портфель фізичних осіб банку «Аркада»: 399 кредитів забезпечені іпотекою, 1 – беззаставний. Усі кредити номіновані в гривні.

96,4% портфелю за сумою заборгованості – це кредити, видані в період 2016-2019 років. У заставі за 97,3% портфелю перебуває житлова нерухомість, решта 2,7% – комерційна нерухомість. Понад 97% портфелю за сумою заборгованості – об’єкти застави знаходяться у м. Києві.

При цьому, 89,3% кредитів – без прострочки, ще 8,8% мають прострочку платежу – від 90 днів до 1 року.

Кожен кредит до цього уже виставлявся на індивідуальний продаж у системі Prozorro.Продажі, але не знайшов свого покупця, тому зараз їх об’єднано у пул.

Початкова ціна лоту – 182,2 млн грн.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону на електронному майданчику Prozorro.Продажі. У них можуть взяти участь юридичні та фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами.

Детальна інформація про лот, публічна інформація про кредити, передане у забезпечення майно – у публічному паспорті за посиланням. Крім цього, докладна інформація про активи у складі пулів представлена у кімнаті даних у приміщенні банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до неї – за посиланням.

Умови участі в аукціоні – тут.

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter