Нерухомість банків у Харкові та Запоріжжі продано з перших торгів зі зростанням ціни на 40-60% від стартової

15.06.2023

ПРЕСРЕЛІЗ        

5 червня у системі Прозорро.Продажі успішно відбувся аукціон з продажу окремої 10-поверхової офісної будівлі ПАТ «Промінвестбанк» у центрі Запоріжжя на проспекті Маяковського.

Це була перша спроба реалізувати актив, яка і стала успішною. Участь в аукціоні взяли двоє учасників. У результаті – ціна продажу зі стартових 29,90 млн грн зросла майже на 40% до 41,31 млн грн. Деталі аукціону – за посиланням.

І вже 12 червня успішно завершився аукціон, лотом на якому було приміщення колишнього відділення «Мегабанку» у Харкові на вулиці Гагаріна. 

Участь в аукціоні взяли троє учасників. Завдяки конкуренції ціна продажу зі стартових 1,05 млн грн зросла на понад 60% до 1,75 млн грн.

Об’єкт на продаж виставлявся також уперше. Деталі аукціону – за посиланням.

На сьогодні за обома лотами очікується оплата та підписання договорів купівлі-продажу. 

«Попит на майно банків – колишні відділення, нежитлові приміщення та автомобілі – залишається високим. Уже вкотре наші аукціони в Прозорро.Продажі доводять: цікавість покупців та їхня активність, у першу чергу, залежать від якості виставленого на продаж активу. Якщо актив у належному технічному стані та не має обтяжень – уже перші торги завершаться успішно зі значним зростанням ціни», - прокоментував Олександр Кульчицький, директор департаменту консолідованого продажу активів Фонду. 

Нагадаємо, від початку року надходження від продажу активів банків, що ліквідуються, склали понад 2,3 млрд грн. Кошти, отримані від реалізації, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter