Понад 3,1 млрд грн – сума успішних аукціонів з продажу активів банків, що ліквідуються, за перше півріччя 2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

У червні у системі Прозорро.Продажі успішно відбулося 62 аукціони з продажу активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, на суму  майже 735 млн грн. Таким чином загальна сума успішних торгів за перші шість місяців 2023 року перевищила 3,1 млрд грн.  Серед останніх проданих лотів – ТРЦ «Магелан», кредитний портфель фізичних осіб банку «Аркада» та комерційна нерухомість в обласних центрах.

Майже вся сума успішних червневих торгів – 622,3 млн грн – результат продажу активів, що перебували на балансі АТ «МР Банк». Ще на суму 51,9 млн грн відбулися успішні аукціони з реалізації активів ПАТ «Промінвестбанк», і на суму 47,2 млн грн – активів АТ АКБ «Аркада».

ТОП-аукціоном місяця став продаж лоту №G18N020026, до складу якого увійшов ТРЦ «Магелан» у столиці. Це була 18 спроба продати активи АТ «МР Банк», яка і завершилася успішно.

Початкова ціна на останньому аукціоні становила 448,5 млн грн. Участь у торгах, які відбувалися за англійською моделлю аукціону, взяли троє учасників.

У результаті трьох раундів та конкуренції ціна лоту зросла на понад 170 млн грн і склала – 620 млн грн. Деталі аукціону, що відбувся, - за посиланням.

Уже з перших торгів вдалося продати окрему 10-поверхову офісну будівлю ПАТ «Промінвестбанк» у центрі Запоріжжя на проспекті Маяковського.

Участь в аукціоні взяли двоє учасників. У результаті – ціна продажу зі стартових 29,90 млн грн зросла майже на 40% до 41,31 млн грн. Деталі аукціону – за посиланням.

Ще один успішний аукціон – продаж кредитного портфелю фізичних осіб банку «Аркада» (лот №GL3N223724). Участь в аукціоні взяли двоє учасників. Деталі – за посиланням.

На сьогодні, за результатами успішних аукціонів червня, отримано повну оплату на суму 96,6 млн грн за 28 лотами. Кошти ще за 34 лотами, на суму 638 млн грн, очікуються. Від безпосереднього продажу отримано 0,3 млн грн.

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунки з кредиторами банків, що ліквідуються.

Аукціони з продажу активів відбуваються в електронній системі Прозорро.Продажі. Кожен охочий може взяти участь у торгах, окрім позичальників і поручителів за кредитом, що виставлений на торги, а також російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором. Переможцем аукціону стає учасник, який запропонує найвищу ціну за лот.

Детальна інформація про заплановані торги та результати продажу активів розміщена на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter