Кредити, забезпечені автосалонами в Харкові, - на аукціоні 31 липня

ПРЕСРЕЛІЗ    

31 липня у системі Прозорро.Продажі відбудеться голландський аукціон з продажу активів АТ «Мегабанк». Одним лотом (GL16N024334) на торги виставлено права вимоги за кредитами та дебіторська заборгованість групи компаній-автодилерів. У заставі за договорами – одразу кілька об’єктів нерухомості у Харкові, зокрема, будівлі діючих автосалонів.

Так, на аукціон виставлено права вимоги за шістьма кредитними договорами та дебіторська заборгованість на загальну суму 505,7 млн грн.

Компанії-позичальники не перебувають у стані припинення, а основним напрямком діяльності є торгівля автомобілями. При цьому забезпеченням за договорами виступають об’єкти нерухомості у Харкові, загальною площею понад 35 тис. кв. м. Передані у заставу об’єкти нерухомості знаходяться на вулиці Героїв праці, Клочківській та Шевченка. У частині заставних об’єктів зараз розміщується, зокрема, декілька автосалонів відомих марок.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону.

Стартова ціна – 505,7 млн грн. 

Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням. Публічні паспорти активів доступні для перегляду тут. Інформація про активи також доступна для вивчення потенційними покупцями у віртуальній кімнаті даних. Механізм отримання доступу до віртуальної кімнати даних – за посиланням.

Кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами АТ «Мегабанк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter