АТ «СЕНС БАНК»: виконання платежів юридичних осіб через СЕП - розблоковано

21.07.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

Початок роботи тимчасової адміністрації Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в АТ «СЕНС БАНК» та взяття під контроль операційної діяльності банку дозволило розблокувати виконання платежів юридичних осіб через систему електронних платежів (СЕП). До цього усі платежі юридичних осіб, клієнтів банку, приймалися без обмежень, а тепер будуть виконуватися в межах наявних на рахунку коштів та з дотриманням визначених регулятором та банком лімітів.

У той же час, платежі за рахунок кредитних коштів для юридичних осіб, як і повідомлялося раніше, на період тимчасової адміністрації тимчасово призупинені.

Нагадаємо, станом на зараз, Фонд забезпечує стабільну операційну діяльність Банку. Сервіси для фізичних осіб працюють у звичайному режимі. Зокрема, здійснення платежів та отримання коштів у банкоматах для фізичних осіб доступні у рамках звичних, встановлених регулятором та банком лімітів, без додаткових обмежень зі сторони Фонду.

Після прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про участь держави у виведенні Банку з ринку тимчасова адміністрація триватиме не більше двох днів з дня, наступного за днем отримання Фондом відповідного рішення Кабінету Міністрів України.

Після продажу акцій АТ «СЕНС БАНК» Міністерству фінансів України, держава стане власником Банку.

Зважаючи на те, що АТ «СЕНС БАНК» входить до переліку системно важливих банків, Національний банк України, як повідомлялося, направив до Кабінету Міністрів України пропозицію щодо участі держави у виведенні Банку з ринку. За фактом прийняття рішення Урядом буде повідомлено додатково.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter