Фонд оголосив перші підсумки діяльності тимчасової адміністрації в АТ «СЕНС БАНК»

21.07.2023

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) повідомляє про результати діяльності тимчасової адміністрації в АТ «СЕНС БАНК» станом на 14:00 21 липня 2023 року:

  • на підставі рішення Кабінету Міністрів України про участь держави у виведенні з ринку АТ «СЕНС БАНК» виконавчою дирекцією Фонду затверджено план врегулювання АТ «СЕНС БАНК», згідно з яким права власності на акції банку передаються державі в особі Міністерства фінансів України, без пошуку інших інвесторів;
  • забезпечено сталу операційну діяльність Банку, сервіси працюють у звичайному режимі. Будь-якого відтоку коштів з рахунків клієнтів не спостерігається;
  • більше того, впродовж останньої доби клієнти відкрили депозитних вкладів на загальну суму 330 млн грн, що понад в 3 рази більше, ніж за добу до цього.

Фонд продовжує здійснювати усі передбачені законодавством заходи для забезпечення продажу акцій АТ «СЕНС БАНК» Міністерству фінансів України. Після набуття державою власності на акції Банку тимчасову адміністрацію в АТ «СЕНС БАНК» буде припинено.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter