Кредит «Промінвестбанку», забезпечений понад 20 га землі під Києвом та значними обсягами природнього газу, - на торгах 15 серпня

04.08.2023

ПРЕСРЕЛІЗ   

15 серпня у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон з продажу права вимоги за договором юридичної особи, укладеним із ПАТ «Промінвестбанк». У забезпечення за кредитом, заборгованість за яким перевищує 416 млн грн, передано 67 млн м3 природного газу та понад 20 га землі під Києвом.

Так, до складу лоту №GL16N024499 входить право вимоги за кредитним договором. На початок червня цього року заборгованість за договором склала 416,7 млн грн.

Щодо компанії-позичальника, основним видом діяльності якого є торгівля газом через місцеві (локальні) трубопроводи, порушено справу про банкрутство, та ПАТ «Промінвестбанк» внесений до реєстру кредиторів.

У забезпечення виконання зобов’язань перед банком оформлено:

  • Земельні ділянки загальною площею 20,2364 га (154 ділянки площею від 0,10 га до 0,35 га) у Київській області (Бориспільський р-н, Вишеньківська сільська рада, садові товариства «Гатне-1» та «Гатне-2») (власник застави – майновий поручитель);
  • Земельні ділянки загальною площею 1,1973 га (2 ділянки – 0,6461 га та 0,5512 га) за адресою Київська обл., Бориспільський р-н, Вишеньківська сільська рада, садове товариство «Гатне-2» (власник застави – позичальник).

А також:

  • Товари в обороті: природний газ обсягом 8 924,35 тис м. куб;
  • Майнові права - права вимоги на рухоме майно, а саме природній газ в кількості не менше 58 065 тис м. куб.;
  • Фінансова порука фізичних осіб.

Аукціон відбудеться за «голландською моделлю».

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Стартова ціна - 416,7 млн грн (що відповідає сумі загальної заборгованості за кредитом).

Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням. Публічні паспорти активів доступні для перегляду тут. Інформація про активи також доступна для вивчення потенційними покупцями у віртуальній кімнаті даних. Механізм отримання доступу до віртуальної кімнати даних – за посиланням.

Кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямує на розрахунки з кредиторами ПАТ «Промінвестбанк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter