Кредити «Мегабанку» з кінотеатром, квартирами та елеваторами у заставі, - на торгах 28 серпня

07.08.2023

ПРЕСРЕЛІЗ   

28 серпня 2023 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться повторний аукціон з продажу активів АТ «МЕГАБАНК», який ліквідується Фондом гарантування вкладів. На торги виставлено лот №GL18N024562, до складу включено права вимоги за кредитними договорами, що укладені банком з юридичними особами та фізичною особою, а також дебіторська заборгованість. Загалом йдеться про 105 договорів, укладених з 38 контрагентами. Усі договори є пов’язаними між собою, тому задля максимізації надходжень під час ліквідації банку, на продаж виставляються одним лотом.

Загальна заборгованість за договорами, включеними до складу лоту, сягає 2,18 млрд грн. Усі позичальники-юридичні особи є діючими підприємствами і не перебувають у стані припинення. Середній термін прострочки виконання зобов’язань перед банком – до двох років.

При цьому у заставі банку – об’єкти житлової та комерційної нерухомості у Харкові та області (у т.ч. нерухомість, що відноситься до аграрного сектору: елеватори, теплиці та ін.), будівля кінотеатру в м. Харків, рухоме майно та обладнання, цінні папери.

Публічна інформація про виставлені на продаж активи наведена у публічному паспорті за посиланням. Уся інформація, у тому числі та, що містить банківську таємницю, - доступна для вивчення потенційними інвесторами у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до неї – за посиланням.

Початкова ціна реалізації лота № GL18N024562 – 2,18 млрд грн.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь в аукціонах можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено право вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку. Кошти, отримані від продажу активів банків, що ліквідуються, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter