Майже 374 млн грн отримали вкладники АТ «АКБ «КОНКОРД» від Фонду гарантування за перший тиждень виплати відшкодування

29.08.2023

ПРЕСРЕЛІЗ     

За перший тиждень з моменту початку виплати гарантованого відшкодування вкладники АТ «АКБ «КОНКОРД» отримали від Фонду гарантування вкладів 374 млн грн, що становить 58% загальної гарантованої суми.

«Найактивніше за відшкодуванням від Фонду гарантування вкладники АТ «АКБ «КОНКОРД» звертались в перші три дні з моменту початку виплат. Так, із 374 млн грн вкладники АТ «АКБ «КОНКОРД» лише з понеділка по середу отримали 333 млн грн. Примітним також є те, що все більше вкладників банків, що ліквідуються, обирають дистанційний спосіб виплати відшкодування. Більше третини призначеної до виплат гарантованої суми, а саме 156 млн грн,  було отримано вкладниками АТ «АКБ «КОНКОРД» без відвідування відділення банку-агента Фонду» – зазначила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Наталія Рудуха.

Виплати вкладникам АТ «АКБ «КОНКОРД» тривають. Зважаючи на норми чинного законодавства, вкладники АТ «АКБ «КОНКОРД» отримують гарантоване відшкодування в повному обсязі суми вкладу разом із нарахованими станом на кінець дня 01 серпня 2023 року відсотками.

Вкладники АТ «АКБ «КОНКОРД» можуть звертатись за відшкодуванням коштів до одного з банків-агентів Фонду впродовж терміну здійснення ліквідаційної процедури банку, що розпочата строком на три роки до 01 серпня 2026 року включно. Про завершення процедури ліквідації Фонд повідомляє додатково на вебсайті Фонду та на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Отримати відшкодування за вкладом можна безпосередньо у відділенні одного із банків-агентів Фонду або дистанційно, без фізичного відвідування відділення банку. Дистанційні виплати здійснюють 5 банків-агентів: АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», Акціонерний банк «Південний», АТ «ПУМБ» та АТ «ТАСКОМБАНК». Інформацію про порядок здійснення банками дистанційних виплат можна дізнатись, перейшовши за посиланням під назвою кожного банку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter