До Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0 долучився банк ПУМБ

08.09.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

Національний проєкт з фінансової грамотності 2.0 набирає обертів. Партнери проєкту почали активно втілювати його основну мету - побудову національної консолідованої системи базової фінансової освіти. Так, у серпні цього року, в рамках Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0, був започаткований пілотний проєкт з відкриття клубів фінансової грамотності(КФГ) в ліцеях м. Кривий Ріг.

До пілотного проєкту, зокрема, приєднався банк ПУМБ. Вже не перший рік банк послідовно втілює власні ініціативи з підвищення фінансової грамотності, а цього разу прийняв рішення долучитися до проєкту з відкриття клубів фінансової грамотності в м. Кривий Ріг.

«Перший український міжнародний банк завжди підтримує освітні ініціативи та проєкти у цьому напрямку. Адже підвищення фінансовоїграмотності є життєво необхідним для української економіки та добробутунаших громадян. Вже найближчим часом у м. Кривий Ріг буде побудованасистема осередків з фінансової просвіти у форматі клубів фінансовоїграмотності, що дозволить у майбутньому побудувати національнуконсолідовану систему базової фінансової освіти.

Також ми дуже раді, що разом із ПУМБ партнерами цього проєкту стали Криворізька Міська рада та Державний університет економіки та технологій.Фінансово освідченні громадяни – це запорука успішної та зростаючої економіки. Приємно, що у реалізації цього Проекту ми знову зустрічаємось з нашим надійним і багаторічним партнером Фондом Гарантування вкладівфізичних осіб. Адже співпраця з Фондом це завжди висока відповідальність і нові можливості для подальшого вдосконалення банківських сервісів і розвитку фінансових послуг для клієнтів», - коментує Артур Загородников, Заступник голови правління ПУМБ.

Наразі тривають підготовчі роботи до запуску КФГ – закінчився конкурсний відбір ліцеїв, в яких буде відкрито КФГ, проведені співбесіди і відповідне навчання вчителів – керівників клубів. Команда проєкту складаєтьсяз кваліфікованих педагогів, експертів, тренерів, науковців, які професійно опікуються питаннями фінансової грамотності.

Основною задачею діяльності КФГ є формування у молоді сталих фінансових звичок і навичок управління особистими фінансами. Дуже важливо,щоб це навчання відбувалось з урахуванням сучасного досвіду і інструментарію з управління фінансами. Включення в освітній процес наочних прикладів роботи банківських установ, спілкування з експертами з банківського середовища, можливість побачити роботу банку зсередини – все це є ефективним елементом програми клубу фінансової грамотності. Долучення одного з найбільших українських банків до участі у проєкті дозволить познайомити молодь знайвищими стандартами у банківській сфері.

Коло партнерів Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0.постійно розширюється. Започаткований Фондом гарантування вкладів фізичних осіб спільно з ГО «Діловий клуб партнер» проєкт, окрім банку ПУМБ, вже залучив до участі Криворізьку міську раду, міський Департамент освіти і науки, Державний університет економіки та технологій (ДУЕТ), Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна.

«Об’єднання інтелектуального, організаційного потенціалу та практичного досвіду, участь більшої кількості професійних партнерів дозволить побудувати сталу систему фінансової просвіти на користь суспільству» - наголосив Андрій Оленчик, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter