«Щекавиця», нерухомість у Харкові та кредити, забезпечені кінотеатром, асфальтозаводом або кондитерською фабрикою – на торгах у вересні

12.09.2023

ПРЕСРЕЛІЗ      

Щотижня у системі Прозорро.Продажі проходить в середньому 170 аукціонів з продажу активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Серед лотів – об’єкти нерухомості, земельні ділянки, права вимоги за кредитами тощо. Пропонуємо підбірку ТОП-аукціонів, які відбудуться уже до кінця вересня.

Кредити із ліквідним забезпеченням

13 вересня на торгах – мегалот від «АТ Мегабанк» права вимоги за 105 кредитними договорами, у забезпечення за якими передано об’єкти житлової та комерційної нерухомості, зокрема кінотеатр та елеватор у Харкові та області.

Усі договори є пов’язаними між собою, тому задля максимізації надходжень під час ліквідації банку, на продаж виставляються одним лотом.

Стартова ціна – 2,2 млрд грн.

Деталі аукціону щодо лоту GL18N024562 – за посиланням.

14 вересня – повторний аукціон з продажу лоту GL18N024611: права вимоги за кредитними договорами, що укладені з двома юридичними особами. При цьому у забезпечення виконання зобов’язань за кредитами оформлено 2 електростанції на сонячних батареях в Одеській та Миколаївській областях з супутнім виробничим обладнанням.

Стартова ціна – 3,4 млрд грн.

Умови у часті в аукціоні – за посиланням.

15 вересня на торгах – лот GL18N024613права вимоги за кредитом юридичної особи, у забезпечення за яким передано обладнання асфальтового заводу – АMOMATIC 240 SM, 2020 р. в. модульної конструкції, що розташоване в Бориспільському районі Київської області.

Стартова ціна – 17,8 млн грн.

Умови участі в аукціоні з продажу активу АТ «Банк СІЧ» - за посиланням.

15 вересня уперше на торгах солодкий лот від ПАТ «Промінвестбанк» - право вимоги за кредитним договором, що укладений з юридичною особою. А забезпеченням за кредитом виступає нерухомість та устаткування кондитерського виробництва у м. Дніпрі.

Початкова ціна лоту – 4,4 млрд грн, що відповідає загальній заборгованості за кредитом.

Умови участі в аукціоні – за посиланням.

25 вересня на торгах «пілотний пул» кредитів юридичних осіб, сформований за галузевим принципом.

До його складу – лот №GL18N124640 – увійшли права вимоги за 91 договором, що перебувають на балансі банків ПАТ «Промінвестбанк», АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК». При цьому спільна ознака усіх позичальників – вид діяльності за КВЕД. Усі вони, згідно із даними реєстрів, здійснювали свою діяльність чи ж продовжують працювати у сфері оптової та роздрібної торгівлі.

Початкова ціна реалізації – 66,6 млн грн.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено права вимоги за кредитами, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, у тому числі у судовому порядку.

Офіс у центрі Харкова та ресторан у Києві

14 вересня на торгах лот G22N024761: офісна будівля банку, загальною площею понад 3,6 тис. кв м, розташована в центрі міста-героя Харкова по вулиці Донця-Захаржевського та основні засоби.

Частина офісних приміщень є пам’яткою архітектури. Поруч знаходяться площа Конституції, дві станції метро – «Історичний музей» та «Майдан Конституції», інтенсивні транспортні та пішохідні потоки.  У пішій доступності – Соборний сквер, два великих торгово-розважальних центра, різноманітні кафе та ресторани, відділення банків тощо.

Також до складу лоту включено понад 4,4 тис. одиниць основних засобів.

Початкова ціна – 154,2 млн грн.

Умови участі у торгах – за посиланням.

І вже 15 вересня на торгах приміщення культового колись ресторану «Щекавиця», який розташовується на київському Подолі по вул. Костянтинівській.

Ресторан «Щекавиця», загальною площею майже 885 кв.м, має більше 10 зал, стилізованих в атмосфері українського села. На жаль, за час, поки ресторан не працював, колорит було втрачено. Але місце розташування будівлі роблять її привабливим варіантом для інвестора, зацікавленого вести ресторанний бізнес.

На повторний продаж лот G22N024762 виставляється за 21,8 млн грн.

Деталі аукціону – за посиланням.

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на розрахунки із кредиторами банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter