Оголошені ліцеї м. Кривий Ріг – учасники Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0

14.09.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

У серпні цього року в рамках Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0 у м. Кривий Ріг стартував пілотний проєкт з відкриття клубів фінансової грамотності (КФГ) у ліцеях міста. Цей проєкт започаткований в рамках Меморандуму про співробітництво між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб і виконкомом Криворізької міської ради.

Протягом місяця тривав підготовчий етап, під час якого було оголошено конкурсний відбір ліцеїв – учасників проєкту, проведено навчання та діагностування вчителів, які стануть керівниками КФГ, визначений порядок відбору учнів, які хочуть підвищити свою фінансову грамотність у КФГ.

Наразі  завершився конкурсний відбір ліцеїв – учасників пілотного проєкту з відкриття Клубів фінансової грамотності в м. Кривий Ріг. Реєстраційну анкету проєкту заповнили 9 ліцеїв міста. Організатори уважно проаналізували відповідність кандидатів визначеним критеріям, провели співбесіди з вчителями і обрали 5 ліцеїв, які зможуть відкрити для своїх учнів клуб фінансової грамотності. Відповідно до визначених критеріїв відбору навчальних закладів учасниками проєкту стають:

  • Криворізький ліцей №127;
  • Криворізький Покровський ліцей;
  • Криворізький ліцей №24;
  • Криворізький природничо-науковий ліцей;
  • Криворізький ліцей 129.

Представникам інших чотирьох ліцеїв організатори запропонували взяти участь у заохочувальних освітніх програмах.

8 вересня ц. р. на базі партнера проєкту - Державного університету економіки та технологій відбулась урочиста зустріч усіх учасників та організаторів проєкту.

На зустрічі вчителі-керівники КФГ та директори обраних ліцеїв мали можливість поспілкуватись з партнерами проєкту – представниками міського департаменту освіти і науки,  Державного університету економіки та технологій, амбасадорами фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також взяти участь у фінансовій грі «Життєвий капітал», яка стала основою методики викладання у КФГ.

З вітальними промовами до присутніх звернулись Андрій Оленчик – заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів, Андрій Шайкан – в.о. ректора Державного університету економіки та технологій, Сергій Івагло – президент ГО «Діловий клуб «Партнер», Вікторія Полякова – головний спеціаліст департаменту освіти і науки виконкому Криворізької міської ради,  Світлана Толмач – представник банку ПУМБ.

Організатори висловлюють вдячність педагогічній спільноті ліцеїв міста за проявлений інтерес до проєкту та активну участь у відбірковому етапі.

Клуби фінансової грамотності розпочнуть свою роботу у ліцеях м. Кривий Ріг з 1 жовтня ц.р.

  

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter