Перший пул беззаставних кредитів фізичних осіб банку «Форвард» на торгах 2 жовтня

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у рамках ліквідаційних процедур банку «Форвард» розпочинає продаж прав вимоги за кредитами фізичних осіб, що обліковуються на балансі банку. 2 жовтня у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон з продажу першого пулу беззаставних кредитів фізичних осіб банку «Форвард». Одним лотом на торги виставлено права вимоги за майже 14 тис. кредитних договорів. Активи на продаж виставляються уперше.

Так, до складу лоту GL1N424879 увійшли права вимоги за 13 846 кредитними договорами та 286 позицій майнових прав за кредитами фізичних осіб. Усі кредити є незабезпеченими, і саме за цією ознакою були об’єднані у пул. Ще одна спільна характеристика активів – географія позичальників: місце реєстрації боржників – центральний та західний регіони України. 

Загальна заборгованість за договорами складає 300,6 млн грн, що відповідає початковій ціні продажу лоту. Термін прострочки виконання зобов’язань за кредитами – понад півроку.

Детальна інформація про включені до складу лоту активи – у публічному паспорті. 

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону. Умови участі – за посиланням.   

Варто наголосити, що це перший із запланованих до продажу пулів беззаставних кредитів фізичних осіб банку «Форвард».

Участь в аукціоні можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на розрахунки із кредиторами банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter