Пул кредитів фізосіб «Мегабанку» - майже 10 тисяч договорів із позичальниками зі Сходу та Півдня країни – уперше на торгах

29.09.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

Черговий пул кредитів фізичних осіб банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, виставлено на продаж. Уже 13 жовтня у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон, лотом на якому стане пул кредитів фізичних осіб АТ «Мегабанк». Одним лотом GL1N424990 на торги виставлено права вимоги за 9990 кредитами та 2282 позиції дебіторської заборгованості. Пул на продаж виставляється уперше.

Однією зі спільних ознак, за якою активи було об’єднано у пул, є місце реєстрації боржників – Східні та Південні регіони України (Миколаївська, Одеська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька та Харківська області). Кредити класифікуються як непрацюючі.

Щодо складу пулу, то:

  • за 99,9 % (за сумою заборгованості) портфелю відсутні оригінали документів;
  • 98,3 % портфелю (за сумою заборгованості) – беззаставні кредити, 1,21% - у заставі перебувають транспортні засоби, 0,52% - кредити видані під іншу заставу та дебіторська заборгованість;
  • 61,3 % портфелю (за сумою заборгованості) мають прострочку платежу від 1-3 років; 28,0%- більше 3 років; 10,7% від 91 днів до 1 року.

Детальна інформація про включені до складу лоту активи – у публічному паспорті.

Загальна заборгованість за договорами складає 281,6 млн грн, що відповідає початковій ціні лоту.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону. Умови участі – за посиланням.   

Участь в аукціоні можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на розрахунок із кредиторами АТ «Мегабанк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter