Пул кредитів фізосіб «Мегабанку» із позичальниками зі Сходу та Півдня країни – на повторних торгах

ПРЕСРЕЛІЗ   

Лот GL1N424990 – пул кредитів фізичних осіб АТ «Мегабанк» – знову на торгах. Повторна спроба реалізувати активи відбудеться уже 20 жовтня. Одним лотом на торги виставлено права вимоги за 9990 кредитами фізичних осіб та 2282 позиції дебіторської заборгованості.

Об’єднані у пул кредити класифікуються як непрацюючі. Ще однією спільною ознакою активів є місце реєстрації боржників – Східні та Південні регіони України (Миколаївська, Одеська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька та Харківська області).

Крім того:

  • за 99,9% (за сумою заборгованості) портфелю відсутні оригінали документів;
  • 98,3% портфелю (за сумою заборгованості) – беззаставні кредити, 1,21% - у заставі перебувають транспортні засоби, 0,52% - кредити видані під іншу заставу та дебіторська заборгованість.

Детальніша інформація про включені до складу лоту активи – у публічному паспорті.

Також зацікавлені інвестори можуть ознайомитися із повною інформацією та матеріалами кредитних справ у кімнаті даних, у тому числі – у віртуальній кімнаті даних.

Загальна заборгованість за включеними до складу пулу договорами складає 281,6 млн грн, що відповідає початковій ціні лоту.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону, під час якого  початкова вартість лота автоматично покроково знижується, аж поки хтось з учасників не зупинить зниження. Далі відбувається етап закритих цінових пропозицій: інші учасники можуть запропонувати ціну, вищу зафіксованої. Переможцем стає той, хто запропонував найбільшу суму.

Детальна інформація про аукціон – за посиланням.

Участь в аукціоні можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на розрахунок із кредиторами АТ «Мегабанк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter