Другий пул кредитів фізосіб «Мегабанку» - понад 7 тисяч договорів – на аукціоні 23 жовтня

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів продовжує продаж активів АТ «Мегабанк» з метою акумуляції коштів для розрахунку із кредиторами банку.

23 жовтня у системі Прозорро.Продажі відбудеться повторний аукціон з продажу права вимоги за 7231 кредитним договором та 285 позицій дебіторської заборгованості. Активи об’єднані у пул та на продаж виставлені лотом №GL1N424991. 

Однією зі спільних ознак договорів є місцезнаходження боржників – Центральні та Західні регіони України.

Включені до складу пулу кредити є непрацюючими.

97,9% портфелю (за сумою заборгованості) є беззаставними кредити, забезпеченням 2% портфелю є транспортні засоби, 0,1% - інша застава та дебіторська заборгованість.

Майже 95% портфелю (за сумою заборгованості) – кредити видані в національній валюті. У той же час у 99,9 % портфелю (за сумою заборгованості) відсутні оригінали документів.

Детальна інформація про активи – у публічному паспорті. Усі дані, у тому числі ті, що містять банківську таємницю, доступні також для вивчення потенційними покупцями у віртуальній кімнаті даних. Інструкція ознайомлення з активом у Віртуальній кімнаті даних – тут.

Загальна заборгованість за договорами складає 285,8 млн грн, що відповідає стартовій ціні лоту.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону,  під час якого початкова вартість лота автоматично покроково знижується, аж поки хтось з учасників не зупинить зниження. Далі відбувається етап закритих цінових пропозицій: інші учасники можуть запропонувати ціну, вищу зафіксованої. Переможцем стає той, хто запропонував найбільшу суму.

Умови участі у торгах – за посиланням.

Участь в аукціоні можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на розрахунок із кредиторами АТ «Мегабанк».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter