Трохи більш як за 2 місяці вкладники АКБ «КОНКОРД» отримали майже 90% гарантованих виплат

08.11.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

Станом на 7 листопада вкладники АТ «АКБ «КОНКОРД» отримали 577 млн грн гарантованих виплат, що складає майже 90% від загальної суми.

«Попри військовий стан та непросту економічну ситуацію вкладники банків можуть бути впевненими, що їхні гроші – під надійним захистом Фонду. Наразі ми не лише гарантуємо 100% повернення депозитів, а й робимо це у максимально стислі терміни. Наш пріоритет – забезпечити безперебійний доступ вкладників до їхніх коштів, тому ми постійно розширюємо можливості з отримання вкладниками гарантованих виплат. Відшкодування вкладникам АКБ «КОНКОРД» наразі тривають. Фонд має достатньо ресурсу, щоб відшкодувати їхні кошти у повному обсязі», - зазначила заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Наталія Рудуха.

Нагадуємо, отримати свої кошти вкладники можуть трьома шляхами:

  • у відділенні будь-якого банку-агента;
  • скориставшись опцією дистанційних онлайн-виплат, яку пропонують своїм клієнтам п’ять банків-агентів Фонду;
  • через послугу повернення вкладів у застосунку «Дія».

Також зазначаємо, що станом на зараз кредитори АТ «АКБ «КОНКОРД» отримали більше 1 млрд грн на задоволення своїх вимог. Наразі вже триває задоволення вимог кредиторів сьомої черги у розмірі понад 564 млн грн.

Нагадаємо, що НБУ 1 серпня 2023 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії АТ «АКБ «КОНКОРД» та його ліквідацію згідно зі статтею 77 Закону України «Про банки і банківську діяльність» у зв’язку із систематичним порушенням Банком вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter