Перший «галузевий пул», сформований за видом економічної діяльності - операції з нерухомим майном, виставлено на торги

09.11.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

29 листопада у системі Прозорро.Продажі на торгах – «галузевий пул». Уперше спільною ознакою активів, що об’єднанні в  пул  є вид економічної діяльності боржника - операції з нерухомим майном.

До складу лоту GL19N1025188 увійшли активи трьох банків – ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК», АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК», а саме: права вимоги та майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання та фізичною особою, дебіторська заборгованість та нерухоме майно.

Загальна заборгованість за включеними до складу пулу активами склала 523 млн  грн. Із них більше 241 млн грн – за активами АТ «МЕГАБАНК», 233 млн грн – АТ «МР БАНК» та 48 млн грн – ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК».

У забезпечення виконання зобов’язань за кредитними договорами перед банками оформлено об’єкти нерухомості та фінансові поруки.

Також до складу пулу входять пов’язані із кредитами об’єкти комерційної нерухомості в м. Суми, а саме – приміщення магазинів та офісів, загальною площею майже 2 тис. кв.м, за адресою вул. Героїв Крут (Черепіна), 60.

Кожен актив, включений до складу пулу, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Прозорро.Продажі, але так і не був реалізований.

Більш детальна інформація про пул – у публічному паспорті активу.

Стартова ціна пулу – 52 млн грн. Активи виставляються на продаж за голландською моделлю аукціону.

Деталі про торги – за посиланням.

Участь в аукціоні можуть взяти як юридичні так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, громадян російської федерації, юридичних осіб, створених та зареєстрованих відповідно до законодавства російської федерації, або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків, що ліквідуються.

Нагадаємо, у рамках «пілотного проекту» Фонду гарантування вкладів пули кредитів суб’єктів господарювання, які перебувають на балансі банків, що ліквідуються, формуються за новим – галузевим – підходом. Відповідне рішення було прийнято виконавчою дирекцією Фонду в серпні 2023 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter