На торгах перший галузевий пул, сформований за видом економічної діяльності – будівництво

14.11.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

5 грудня 2023 року у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон з продажу першого «галузевого пулу», сформованого Фондом гарантування вкладів фізичних осіб за спільною ознакою КВЕД боржника –  будівництво.

До складу лоту GL18N1025239 увійшли активи  чотирьох  банків - АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК», ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» та АТ «БАНК СІЧ», а саме: права вимоги та майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання, а також дебіторська заборгованість.

Загальна заборгованість за включеними до складу пулу активами склала більш як 707 млн грн , із них 608 млн  грн -  за активами з АТ «МЕГАБАНК», 84 млн грн – ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК», 13 млн грн – АТ «МР БАНК» та майже 1,6 млн грн – АТ «БАНК СІЧ».

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено об’єкти житлової та комерційної нерухомості, земельні ділянки, об’єкти незавершеного будівництва, майнові права на нерухоме майно, фінансову поруку тощо. Зокрема, до складу цього пулу входять житловий будинок в Запоріжжі загальною площею біля 1 тис кв.м. із земельною ділянкою, нежитлові будівлі в Харкові загальною площею понад 11 тис кв.м., нежитлове приміщення у місті Стрий Львівської області загальною площею понад 500 кв.м. та інші об’єкти.

Кожен актив, включений до складу пулу, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Прозорро.Продажі, але так і не був реалізований.

Більш детальна інформація про пул – у публічному паспорті активу.

Активи виставляються на продаж за голландським аукціоном зі зниженням початкової (стартової) ціни. Стартова ціна лоту – 65 405 671,44  грн

Деталі про торги – за посиланням.

Участь в аукціоні можуть взяти як юридичні так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, громадян російської федерації, юридичних осіб, створених та зареєстрованих відповідно до законодавства російської федерації, або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків, що ліквідуються.

Нагадаємо, у рамках «пілотного проекту» Фонду гарантування вкладів пули кредитів суб’єктів господарювання, які перебувають на балансі банків, що ліквідуються, формуються за новим – галузевим – підходом. Відповідне рішення було прийнято виконавчою дирекцією Фонду в серпні 2023 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter