Галузевий пул кредитів боржників із КВЕД «оптова та роздрібна торгівля» – на торгах 25 грудня

07.12.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

25 грудня у системі Прозорро.Продажі відбудеться черговий аукціон з продажу активів, об’єднаних в один пул за «галузевим підходом». До складу лоту GL43N1025332  увійшли активи двох банків - АТ «МЕГАБАНК» та АТ «БАНК СІЧ», а саме права вимоги за кредитними договорами, що укладені з юридичними та фізичними особами та дебіторської заборгованості суб’єктів господарювання.

Спільною ознакою для активів є КВЕД боржника – оптова та роздрібна торгівля. Примітно, що позичальники нині ведуть господарську діяльність та не перебувають у процесі припинення.

Загальна заборгованість за включеними до складу пулу договорами склала майже 508 млн грн,

При цьому у забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено рухоме майно, у тому числі зерно пшениці, кукурудзи, соняшника загальною кількістю понад 50 тис. тон, а  також металобрухт, арматура, труби, балки та ін., що знаходяться в Харківській обл, та  фінансову поруку.

Пул виставляються на продаж за голландською моделлю аукціону.

Умови участі у торгах – за посиланням.

Кожен актив, включений до складу лоту, по 8 разів виставлявся на індивідуальний продаж у системі Прозорро.Продажі.

Стартова ціна лоту – 50,3 млн  грн (встановлена на рівні мінімальної ціни реалізації, що склалася на попередніх відкритих торгах (аукціонах), що не відбулися). Участь в аукціонах можуть взяти фізичні та юридичні особи, крім позичальників та поручителів за виставленими на продаж договорами, а також крім рф та пов’язаних із державою-агресором осіб.

Публічна інформація про актив – публічний паспорт активу – за посиланням. Повна інформація про кредити, забезпечення, наявні обтяження, проведену банками судово-претензійну роботу тощо – доступна для ознайомлення інвесторами у кімнаті даних (у тому числі у Віртуальній кімнаті даних).

Більше про те, як працює віртуальна кімната даних – за посиланням.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter