Підбито проміжні підсумки Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0

15.12.2023

ПРЕСРЕЛІЗ   

8 грудня 2023 року у Кривому Розі в рамках Національного проєкту зфінансової грамотності 2.0 відбулася зустріч партнерів і учасників Пілотногопроєкту з відкриття клубів фінансової грамотності.

Клуби фінансової грамотності відкрились у ліцеях міста Кривий Ріг ужовтні поточного року. Початково передбачалось, що в рамках проєкту запрацюють п’ять клубів, але за підтримки департаменту освіти і науки Криворізької міської ради та ініціативи директорів ліцеїв у місті тепер діють вісім клубів фінансової грамотності. 

Учасники зустрічі, яка відбулась у Державному університеті економіки та технологій, високо оцінили методику роботи і програму, за якою працюють клуби фінансової грамотності. Завдяки партнерам проєкту, зокрема банку ПУМБ, учні ліцеїв під час занять мають можливість ознайомитися з роботою банківської установи, а використання ігрових методик дозволяє їм застосувати отримані теоретичні знання в практичній площині. 

З метою організації належного рівня співпраці, ефективної комунікації та обміну досвідом усіх учасників Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0 основні партнери – Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, виконком Криворізької міської Ради та ГО «Діловий клуб «Партнер» -ухвалили рішення про утворення координаційних органів проєкту.

У межах проєкту функції організації впровадження ініціатив покладенона Координаційну Раду як інструмент окреслення показників масштабуванняпроєкту в регіоні. Рада також визначатиме партнерів з числа закладів освітита інших зацікавлених структур, висвітлюватиме діяльність учасників проєкту у ЗМІ та соцмережах тощо. 

Крім того, в місті Кривий Ріг було утворене Регіональне представництво Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0 (FinHub), на який покладено широкі функції методологічного супроводження проєкту.Керівником FinHub призначено Ірину Коваленко – амбасадора фінансової грамотності Фонду гарантування вкладів. 

Залучення до проєкту нових партнерів, утворення координаційних органів та використання у роботі різноманітних методик дозволять забезпечити реалізацію основної місії Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0, а саме: створення на регіональних рівнях системи осередків фінансової просвіти для різних вікових категорій і соціальних груп громадян.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter