Галузевий пул, об’єднаний за КВЕД «переробна промисловість» – на аукціоні 11 січня

27.12.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

11 січня 2024 року у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон з продажу першого пулу, сформованого Фондом гарантування вкладів за так званим галузевим підходом із КВЕД боржників «переробна промисловість».

До складу лоту GL20N1025435 увійшли активи чотирьох банків – АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК», ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» та АТ «БАНК СІЧ». Йдеться про права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання, та дебіторську заборгованість суб’єктів господарювання.

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено об’єкти комерційної нерухомості, загальною площею 11 292,6 кв.м. в м. Суми, м. Дружківка Донецької області та м. Покров Дніпропетровської області, а саме: цех з виробництва керамічних виробів із земельною ділянкою, приміщення складу, блок інженерного забезпечення, будівля колишнього заводоуправління, а також житлову нерухомість в Тернопільській області.

Загальна заборгованість за включеними до складу пулу договорами складає більш як 611 млн грн , із них 231 млн грн – АТ «МР БАНК», 177 млн грн – АТ «БАНК СІЧ», 141 млн грн – ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» та майже 61 млн грн – АТ «МЕГАБАНК».

Кожен актив, включений до складу лоту, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Прозорро.Продажі, але так і не був реалізований.

Активи виставляються на голландський аукціон.

Стартова ціна лоту – 59 млн грн, що відповідає сумі мінімальної ціни реалізації активів, яка склалася на попередніх відкритих торгах (аукціонах), що не відбулися.

Детальна інформація наведена у публічному паспорті активу за посиланням.

Умови участі в аукціоні – тут.

Нагадаємо, участь у торгах можуть брати фізичні та юридичні особи, крім позичальників та поручителів за виставленими на продаж кредитними договорами, рф та пов’язаних з країною-агресором осіб.

Кошти, отримані від продажу, будуть спрямовані на розрахунок із кредиторами банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter