Пул активів «Златобанку» - частка корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ «Торгово-Логістичний Комплекс «Арктика» та кредити із літаками та нерухомістю у заставі, - на аукціоні 9 січня

26.12.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

09 січня 2024 у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів АТ «ЗЛАТОБАНК», що ліквідується Фондом гарантування вкладів. До складу лоту GL3N125446 увійшли права вимоги та майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання і фізичними особами, які частково знаходяться в заставі Національного банку України, дебіторської заборгованості та частки корпоративних прав у статутному капіталі ТОВ «Торгово-Логістичний Комплекс «Арктика» в розмірі 21.05%. Деякі контрагенти, а відтак і включені до складу лоту активи, пов’язані між собою та з акціонерами АТ «ЗЛАТОБАНК».

Загальна заборгованість за включеними до складу пулу активами складає понад 16 млрд грн. Забезпеченням за кредитами виступають об’єкти житлової, комерційної нерухомості та земельні ділянки (зокрема квартира, загальною площею 47,9 кв.м в м. Києві, нежитлові приміщення загальною площею 152,00 кв.м в м. Харкові,  нежитлові будівлі площею понад 15,5 тис. кв.м в Дніпропетровській обл., та дві земельні ділянки загальною площею 5,96 га в Київській області). А також – повітряні судна: два літаки Боїнг 737-500, 1993 р.в., з двома двигунами типу CFM56-3С-1. Крім того у забезпечення виконання зобов’язань перед банком оформлено майнові права на частку в статутному капіталі юридичних осіб, в т.ч. одного з позичальників та фінансова порука.

Детальніша інформація про активи – у публічному паспорті. Повна інформація про активи, включені до складу пулу, забезпечення тощо – доступна для вивчення потенційними інвесторами у віртуальній кімнаті даних.

Включені до складу лоту активи до цього вже неодноразово виставлялися на індивідуальні торги, але не знайшли своїх покупців.

Початкова ціна лоту –1,59 млрд грн. Умови участі у торгах – за посиланням.

Активи виставляються на продаж за голландським аукціоном. Участь в аукціоні можуть взяти як юридичні так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитами, громадян російської федерації, юридичних осіб, створених та зареєстрованих відповідно до законодавства російської федерації, або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter