Пул іпотечних кредитів АТ «МЕГАБАНК», АТ «МР БАНК» та ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» – на торгах 10 січня

ПРЕСРЕЛІЗ   

10 січня у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів  АТ «МЕГАБАНК», АТ «МР БАНК» та ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» балансовою вартістю близько 2 млрд грн. До пулу увійшли кредити фізичних осіб, що забезпечені іпотекою та пов’язані з ними активи, які попередньо виставлялися індивідуально але не були продані.

Пул складається з 54 активів АТ «МЕГАБАНК» загальною заборгованістю біля 70 млн грн, 34 активів АТ «МР БАНК» загальною заборгованістю біля 2 млрд грн та 2 активів ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» загальною заборгованістю понад 1 млн грн.

95% портфелю (за сумою заборгованості) складають кредити видані в іноземній валюті, 5% – в національній валюті. Майже 100 % портфелю (за сумою заборгованості) – кредити видані до 2008 року включно.

До пулу входять права вимоги за іпотекою на:

  • 4 квартири площею від 57,9 кв.м до 85,8 кв.м у Києві та Київській області, житлові будинки з земельними ділянками та земельні ділянки загальною площею більше 13,6 га в Київській області;
  • Два нежитлових приміщення у Миколаєві та чотири домоволодіння у Миколаївській області;
  • Комерційну нерухомість площею біля 3 тис. кв.м на Полтавщині;
  • 14 земельних ділянок загальною площею біля 3 тис. га на Дніпропетровщині;
  • Дві земельних ділянки (одна з яких для будівництва готелю) у Яремчанському районі на Івано-Франківщині.

Детальніше про склад пулу – за посиланням.

Початкова ціна пулу – 194,6 млн грн.

Раніше об’єднані в пул лоти вже торгувалися не менш ніж 4 рази індивідуально за системою «голландських аукціонів» максимальне зниження було до 10,0% від початкової ціни.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter