Перший великий галузевий пул кредитів, заборгованістю понад 3 млрд грн, - на аукціоні 23 січня

ПРЕСРЕЛІЗ    

23 січня у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон з продажу першого великого галузевого пулу, до складу якого увійшли активи, що попередньо уже виставлялися не тільки на індивідуальний продаж, а і продавалися у складі менших галузевих пулів, але так і не знайшли свого покупця.

Пул було сформовано за так званим галузевим підходом, а спільною ознакою для активів є КВЕД боржника – «Оптова та роздрібна торгівля».

До складу лоту GL18N1025468 увійшли права вимоги та майнові права за кредитними договорами і договорами надання банківських гарантій, що укладені з суб’єктами господарювання та фізичними особами (190 позицій), а також дебіторська заборгованість (31 позиція) і основні засоби (618 позицій).

Загальна заборгованість за включеними до складу пулу договорами складає майже 3,2 млрд грн. Із них 1,6 млрд грн – заборгованість за договорами з АТ «МР БАНК», 704 млн грн – за договорами ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК», майже 602 млн грн – за договорами АТ «МЕГАБАНК» та 305 млн грн – АТ «БАНК СІЧ».

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено, зокрема, об’єкти житлової та комерційної нерухомості, земельні ділянки, фінансову поруку, у тому числі:

  • торгово-офісні приміщення у м. Івано-Франківськ площею майже 1,7 тис. кв. м.;
  • житлова нерухомість загальною площею 301,2 кв. м. розташована у Вінницькій обл., Вінницького р-ну
  • нежитлове приміщення, а саме приміщення цеху з виробництва полімерної тари та упаковки для продуктів харчування, площею 415,4 кв.м. на Тернопільщині;
  • комерційна нерухомість – приміщення аптеки у місті Тернопіль;
  • житлова нерухомість, земельна ділянка та кафе у Мукачівському районі Закарпатської області;
  • земельна ділянки в Ужгородському районі Закарпатської обл;
  • комерційна нерухомість – будівля офісу/магазину та земельна ділянка в Галицькому районі Івано-Франківської області.

Звертаємо увагу, що за частиною договорів відсутні оригінали документів, а третина угод мають тривалий термін прострочки – більше 7 років. Детальна інформація про активи, включені до складу пулу, забезпечення тощо – доступна для вивчення потенційними інвесторами у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до якої за посиланням. Публічний паспорт активу розміщений тут.

Початкова (стартова) ціна пулу становить 129,3 млн грн, що відповідає рівню мінімальної ціни реалізації, що склалася на попередніх відкритих торгах (аукціонах), що не відбулися.

Торги відбудуться за голландською моделлю, детальна інформація про аукціон – за посиланням.

Нагадаємо, участь у торгах можуть брати фізичні та юридичні особи, крім позичальників та поручителів за виставленими на продаж договорами. Також переможцем торгів не може бути рф та пов’язані з країною-агресором особи.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter