Кредити, забезпечені 30 тис. кв. м комерційної нерухомості в центрі Одеси, та об’єкти в Одесі і Сумах - на торгах 7 лютого

ПРЕСРЕЛІЗ    

07 лютого 2024 року у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу, сформованого Фондом гарантування вкладів за так званим «галузевим підходом». Спільною ознакою включених до складу пулу активів є КВЕД боржника – «операції з нерухомим майном».

До складу лоту GL19N1025527 увійшли активи трьох банків - ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК», АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК». А саме: права вимоги та майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання та фізичною особою, дебіторська заборгованість та нерухоме майно.

Загальна балансова вартість за включеними до складу пулу активами складає майже 3 млрд грн, із них понад 2,6 млрд грн за активами АТ «МР БАНК». При цьому у забезпеченні оформлено об’єкти комерційної нерухомості у м. Одеса – будівлі торговельних комплексів та центрів – загальною площею понад 29 тис. кв.м.  та житловий будинок з двома земельними ділянками в м. Хмельницький.

В складі пулу на продаж виставляються об’єкти комерційної нерухомості, які пов’язані із кредитами, а саме:

  • приміщення магазинів та офісів, загальною площею майже 2 тис. кв.м, за адресою вул. Героїв Крут (Черепіна), 60 у м. Суми;
  • триповерхова будівля бізнес-центру з підземним паркінгом, загальною площею понад 8 тис. кв. м.,  за адресою вулиця Маршала Бабаджаняна, 25-Б, у м. Одеса.

Кожен актив, включений до складу лоту, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Прозорро.Продажі, а також активи торгувалися  у складі  пулів, але так і не були реалізовані.

Лот GL19N1025527 виставляється на продаж на голландський аукціон зі стартовою ціною 296,8 млн грн, що відповідає сумі мінімальних цін, сформованих за результатами попередніх торгів.

Детальна інформація про аукціон – за посиланням.

Публічний паспорт активів розміщений тут.

Детальна інформація про активи, включені до складу пулу, забезпечення тощо – доступна для вивчення потенційними інвесторами у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до якої за посиланням.

Нагадаємо, участь у торгах можуть брати фізичні та юридичні особи, крім позичальників та поручителів за виставленими на продаж договорами. Також переможцем торгів не може бути рф та пов’язані з країною-агресором особи.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на розрахунок із кредиторами банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter