Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство освіти і науки України уклали Меморандум про партнерство та співробітництво у сфері фінансової просвіти громадян

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство освіти і науки України уклали Меморандум про партнерство в галузі фінансової просвіти громадян.

Об'єднавши свої ресурси та досвід, організації анонсують важливість впровадження нових стандартів та ключових фінансових компетентностей до освітньої практики. Основною метою співпраці є впровадження методологічних стандартів Рамки фінансових компетентностей дітей та молоді України в освітній процес.

Рамка фінансових компетентностей дітей та молоді – документ, що визначає необхідний обсяг знань, умінь і навичок у сфері фінансової грамотності, якими повинні володіти діти і молодь у віці 5-18 років. Рамка створена як основний методологічний документ з фінансової грамотності для використання в роботі державними органами, освітніми організаціями, вчительською спільнотою тощо.

Враховуючи зростаючі вимоги сучасного економічного середовища Фонд гарантування вкладів та Міністерство освіти і науки планують разом впровадження інноваційних методик навчання, проведення освітніх заходів з підвищення фінансової грамотності для вчителів та учнів і створення осередків з фінансової просвіти. Метою цієї діяльності є формування у школярів та молоді глибокого розуміння фінансових понять, корисних навичок та вміння застосовувати їх на практиці. 

Ще одним напрямом співпраці є підвищення кваліфікації вчителів, які викладають предмет «Фінансова грамотність» та обмін досвідом з професійним, діловим і експертним середовищем для підвищення фінансової обізнаності населення країни. 

«Підписання Меморандуму є важливим кроком до формування консолідованої системи фінансової просвіти в Україні. Ми спостерігаємо, що фінансова просвіта в Україні впевнено стає важливою складовою навчального процесу. Нові сучасні підходи до викладання фінансової просвіти дітям і молоді допоможуть їм подолати виклики сьогодення та ефективно управляти особистими фінансами» зазначив заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Андрій Оленчик.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter