Понад 129 млн грн – сума успішних аукціонів з продажу активів банків, що ліквідуються, у січні

ПРЕСРЕЛІЗ     

У перший місяць 2024 року у системі Прозорро.Продажі було оголошено 474 аукціони з реалізації активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Результативно завершилися 33 торгів, а сума продажу склала 129,2 млн грн. Із них 118,7 млн грн – результати аукціонів, лотами на яких були об’єкти нерухомості, 8,2 млн грн – права вимоги за кредитами юридичних та фізичних осіб та 2,3 млн грн – інші активи (транспортні засоби, цінні папери, основні засоби тощо).

У розрізі банків січнева статистика аукціонів виглядає так:

  • найбільша сума – 115,2 млн грн – результат продажу активів ПАТ «Промінвестбанк». Майже половина цієї суми – результати аукціону з продажу лоту G22N025529: нежитлового будинку, загальною площею 2 072,1 кв м, у Солом’янському районі Києва за адресою: проспект Повітрофлотський, 19А/1. У пішій доступності залізничний вокзал «Південний», кафе та ресторани, супермаркети, станція метро «Вокзальна». Це була перша спроба продати актив, на сьогодні очікується перерахування коштів за лот та підписання договору купівлі-продажу.
  • 8,0 млн грн – сума успішних аукціонів з продажу активів АТ «Айбокс Банк»;
  • 4,9 млн грн – активів банку АТ «Мегабанк».     

На сьогодні отримано оплату у сумі 16,5 млн грн за 23 лотами. Кошти за решту 10 лотів (майже 113 млн грн) – очікуються.

Нагадаємо, Фонд виставляє на продаж активи у рамках здійснення ліквідаційної процедури банків. Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються.  

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter