27 успішних аукціонів з продажу активів банків на 178,7 млн грн відбулися у лютому

06.03.2024

ПРЕСРЕЛІЗ   

Протягом лютого у системі Prozorro.Продажі відбулися 27 успішних аукціонів з продажу активів 6 банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Сума успішних торгів склала більше 178,7 млн грн. 92% цієї суми – 164,2 млн грн – становив продаж прав вимоги за кредитними договорами, які перебували на балансі банків, що ліквідуються.

Статистика успішних аукціонів за підсумками місяця у розрізі банків:

  • АТ «МР БАНК» – 126,5 млн грн;
  • АТ «МЕГАБАНК» – 18,9 млн грн;
  • АТ «АЙБОКС БАНК» – 15,7 млн грн;
  • ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» ­– 15,1 млн грн;
  • АТ «БАНК СІЧ» – 2,4 млн грн;
  • АТ «АКБ «КОНКОРД» - майже 0,3 млн грн.

На сьогодні, за результатами успішних аукціонів за лютий, отримано оплату за 16 лотів на суму 160,7 млн грн. Кошти за 11 лотів, на суму 18,0 млн грн, поки очікуються. У разі відмови переможця аукціону перерахувати кошти за лот, він втрачає гарантійний внесок, а право придбати активи переходить наступному учаснику аукціону, якщо такий був.

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунки з кредиторами банків, що ліквідуються.

Аукціони з продажу активів відбуваються в електронній системі Prozorro.Продажі. У торгах може взяти участь кожен охочий, окрім позичальників і поручителів за кредитом, що виставлений на торги, а також російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором. Переможцем аукціону стає учасник, який запропонує найвищу ціну за лот.

Детальна інформація про заплановані торги та результати продажу активів розміщена на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter