Пул іпотечних кредитів трьох банків на торгах – 21 березня

ПРЕСРЕЛІЗ  

21 березня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів АТ «МЕГАБАНК», АТ «МР БАНК» та ПАТ «Промінвестбанк», що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. До складу виставленого на торги пулу (лот GL3N225744) увійшли права вимоги за кредитними договорами, забезпечені іпотекою, та пов’язані з ними активи.

Одним лотом на тори виставлено права вимоги за 54 кредитними договорами АТ «МЕГАБАНК» (загальна заборгованість складає 71,5 млн грн), 34 кредитними договорами АТ «МР БАНК» (загальна заборгованість – 2 012,3 млн грн), 2 кредитними договорами ПАТ «Промінвестбанк» (загальна заборгованість – 1,5 млн грн).

За сумою заборгованості 95% виставленого на торги кредитного портфелю складають кредити, видані в іноземній валюті (долари США та євро), решта – в гривні. 99% портфелю - кредити, видані до 2013 року.

Серед майна, переданого у забезпечення за кредитними договорами, зокрема:

  • 4 квартири площею від 57,9 кв. м до 85,8 кв. м у Києві та Київські області;
  • житлові будинки разом із земельними ділянками під ними, що розташовані у Київські області;
  • земельні ділянки в Київській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях;
  • комерційна нерухомість в м. Миколаїв та Полтавській області;
  • домоволодіння в Миколаєві та Миколаївській області.

Початкова ціна лоту – 77,9 млн грн.

Усі активи, об’єднані у пул, раніше виставлялися на торги – індивідуально та у складі лоту, – однак не знайшли своїх покупців.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням. Публічний паспорт активу доступний для перегляду тут.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter