Пул активів, сформований за «галузевим принципом», на торгах – 27 березня

ПРЕСРЕЛІЗ  

27 березня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, сформованого за так званим «галузевим підходом». До складу виставленого на торги лоту GL43N1025772 увійшли права вимоги за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання і фізичними особами, та дебіторська заборгованості суб’єктів господарювання, що перебувають на балансі АТ «МЕГАБАНК», ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» та АТ «БАНК СІЧ».

Спільна ознака виставлених на торги активів – КВЕД боржника (оптова та роздрібна торгівля). Загальна заборгованість за включеними до складу пулу активами склала 715,5 млн грн.

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено, зокрема:

  • комерційну нерухомість в м. Запоріжжя, а саме: будівлі та споруди загальною площею 6633,3 кв. м – адміністративний корпус, насосна станція, контрольно-пропускний пункт, головний виробничий корпус, ангар для мийки автомобілів, багатопотоковий КПП тощо;
  • зерно пшениці, кукурудзи, соняшника загальним обсягом більше 53 000 тонн з місцем для зберігання в Харківській обл;
  • металобрухт, арматура, труби, балки та ін., що знаходяться в Харківській обл.;
  • фінансову поруку.

Кожен актив, включений до складу лоту, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Prozorro.Продажі, а також більшість активів виставлялись на продаж у складі пулу, але так і не були реалізовані.

Стартова ціна лоту GL43N1025772 – 70,4 млн грн.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням. Публічний паспорт активу доступний для перегляду тут.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter