12,2 млн грн відшкодував Фонд вкладникам збанкрутілих банків за лютий 2024 року

13.03.2024

ПРЕСРЕЛІЗ  

12,2 млн грн гарантованого відшкодування отримали вкладники банків в управлінні Фонду гарантування вкладів за лютий 2024 року. Таким чином, за перші два місяці поточного року сума гарантованого відшкодування, виплачена Фондом, склала 35,8 млн грн.

Нагадаємо, після набуття чинності Закону України №2180-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб», на час дії в Україні воєнного стану та протягом трьох місяців після його скасування чи припинення запроваджено норму про 100% відшкодування коштів за банківськими вкладами. Це означає, що вкладникам банків, щодо яких прийнято рішення про виведення з ринку під час дії цієї норми, Фонд відшкодовує повну суму їхніх вкладів, включно з відсотками, станом на день початку процедури виведення.

Зазначимо, що виплати можна отримати трьома способами: через застосунок «Дія» у смартфоні (в меню оберіть сервіс «Повернення вкладів»), дистанційно через банк-агент та безпосередньо у відділенні банку-агента.

З початку заснування Фонду сума виплат гарантованого відшкодування склала 104 613,6 млн грн.

Нагадуємо, що виплату гарантованого відшкодування Фонд здійснює з власних ресурсів. Станом на 1 березня 2024 року він накопичив понад 31,5 млрд грн.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter