Черговий «галузевий пул» кредитів із нерухомістю у заставі на торгах – 1 квітня

ПРЕСРЕЛІЗ   

1 квітня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, сформованого за так званим «галузевим принципом». До складу виставленого на торги лоту GL18N1025783 увійшли права вимоги та майнові права за кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання, та дебіторська заборгованості суб’єктів господарювання, що перебувають на балансі АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК», ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» та АТ «БАНК СІЧ».

Спільна ознака виставлених на торги активів – КВЕД боржника (переробна промисловість). Загальна заборгованість за включеними до складу пулу активами складає понад 3,2 млрд грн.

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено, зокрема:

  • житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами, загальною площею 45,8 кв. м в смт. Золотий Потік Тернопільської області .
  • комерційна нерухомість:
    • нежитлові будівлі та споруди, загальною площею 9 570,6 кв. м та будівля колишнього заводоуправління 1 332,3 кв. м в м. Суми;
    • нежитлові приміщення, приміщення складу, блок інженерного забезпечення, цех ватину в м. Покров Дніпропетровської області, загальною площею 4 452, кв. м;
    • цех по виробництву керамічних виробів у м. Дружківка Донецької області, загальною площею 665 кв. м із земельною ділянкою 0,0827 га;
    • пункт прийому металобрухту, загальною площею 1 103,1 кв. м в смт. Липова Сумської області;
    • будівлі та споруди, загальною площею 120,6 кв.м. в м. Глухів Сумської області;
    • дільниця, загальною площею 458,5 кв. м в м. Конотоп;
    • нежитлові будівлі, адміністративно-побутова будівля, трансформаторна підстанція, будівля щитової, загальною площею 1 273,7 кв. м в Чернігівській області.
  • майнові права: право на отримання у власність нежитлової будівлі деревообробного цеху готовністю 90%, загальною площею 352 кв. м в смт. Великий Бичків, Закарпатської області.

Кожен актив, включений до складу лоту, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Prozorro.Продажі, а також частина активів торгувалася у складі пулів, сформованих за галузевою ознакою, але так і не були реалізовані.

Початкова ціна лоту GL18N1025783 – 294,1 млн грн.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням. Публічний паспорт активу доступний для перегляду тут.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter