Пул активів банку «Фінанси та кредит», частина з яких перебуває у заставі НБУ, на торгах – 25 березня

ПРЕСРЕЛІЗ   

25 березня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ», частина з яких перебуває у заставі Національного банку України. У складі лоту GL18N125761 на аукціон виставлено права вимоги за 10 кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання.

Компанії-позичальники не перебувають у процесі припинення і ведуть діяльність у сфері виробництва фармацевтичних препаратів та матеріалів. Загальна заборгованість за договорами сягає 2,2 млрд грн.

При цьому у заставу банку оформлено, зокрема:

  • єдиний майновий комплекс (нерухоме та рухоме майно, основні засоби) у Львові, площею 36,8 тис. кв. м,
  • об’єкти нерухомості у Києві на вул. Саксаганського загальною площею біля 3 тис. кв. м та на просп. Перемоги, загальною площею 1,7 тис. кв. м.

Також у забезпечення виконання зобов'язань за договорами передано прості іменні акції, майнові права на отримання товару, земельні ділянки (загальна площа - 23,7 га) в Київській області.

Початкова ціна лоту – 2,2 млрд грн.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про лот за посиланням, умови участі у торгах та посилання на аукціон – тут. Крім цього, докладна інформація про активи у складі пулів представлена у кімнаті даних у приміщенні банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до неї – за посиланням.

Продаж активів відбувається у рамках ліквідації банків. Кошти, отримані від аукціонів, будуть спрямовані на розрахунок із кредиторами банку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter