Повідомлення про оприлюднення Проєкту рішення виконавчої дирекції Фонду «Про затвердження Змін до Положення про порядок відшкодування Фондом коштів за вкладами та визнання таким, що втратило чинність, рішення виконавчої дирекції Фонду від 24.03.2022 № 201

18.03.2024

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розробив проєкт рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб «Про затвердження Змін до Положення про порядок відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами та визнання таким, що втратило чинність, рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 24 березня 2022 року № 201».

Проєкт регуляторного акта розроблено з метою удосконалення процесу здійснення виплат гарантованих сум відшкодування Фондом, а саме: унормування безготівкових виплат без особистої присутності вкладника у відділенні банку та спрощення вимоги до процедури документування факту особистої присутності вкладника при виплаті гарантованої суми відшкодування у відділенні банку; удосконалення процедури актуалізації; визначено процедури завершення виплат відшкодувань вкладникам банків, ліквідаційний баланс яких було затверджено до набрання чинності Законом України від 30 квітня 2021 року № 1588-ХІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків» та змінами у порядку відшкодування гарантованих сум внутрішньо переміщеним особам.

Пропозиції та зауваження стосовно змісту регуляторного акта надавати протягом 1 місяця від дня оприлюднення за такою адресою:

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17, е-mail: [email protected] та [email protected].

З метою організації консультацій з громадськістю зазначений регуляторний акт буде розміщено на офіційному вебсайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: http://www.fg.gov.ua в розділі «Регуляторна діяльність».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter