Ще один пул активів, сформований за галузевим принципом, на торгах – 17 квітня

02.04.2024

ПРЕСРЕЛІЗ   

17 квітня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу пулу активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, сформованого за галузевим підходом. До складу виставленого на торги лоту GL18N1025860 увійшли права вимоги та майнові права за кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання, та дебіторська заборгованість суб’єктів господарювання, що перебувають на балансі АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК», ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» та АТ «БАНК СІЧ».

Спільна ознака виставлених на торги активів – КВЕД боржників (будівництво).

Звертаємо увагу, на продаж виставлено не передане у заставу за кредитними договорами майно, а право стягнути з боржника заборгованість або заставне майно у судовому чи позасудовому порядку.

Заставою за цими кредитами оформлено житлову та комерційну нерухомість, а також об’єкти незавершеного будівництва, розташовані в різних регіонах України, зокрема:

  • житловий будинок, загальною площею 967,6 кв. м разом із земельною ділянкою 0,0748 га в м. Запоріжжя;
  • кілька об’єктів у м. Харків (житловий будинок незавершеного будівництва готовністю 93% для будівництва житлового комплексу, нежитлові будівлі, загальною площею 11 739,1 кв. м, будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним гаражем, готовністю 51%, житловий будинок №7 як перший пусковий комплекс 1-ої черги будівництва);
  • нежитлове приміщення (будівля учбового тренажеру), загальною площею 539,4 кв. м в м. Львів тощо.

Кожен актив, включений до складу лоту, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Prozorro.Продажі, а також частина активів виставлялись на продаж у складі галузевого пулу, але жоден потенційний інвестор не виявив інтерес до них. На зацікавленість інвесторів негативно впливають, зокрема, незадовільний рівень обслуговування кредитів, відсутність або низька якість застав тощо.

Стартова ціна лоту GL18N1025860 – 91,0 млн грн.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням. Публічний паспорт активу доступний для перегляду тут.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter