Директорка-розпорядниця Фонду гарантування вкладів зустрілася зі студентами КНЕУ ім. Вадима Гетьмана

11.04.2024

ПРЕСРЕЛІЗ    

Світлана Рекрут, директорка-розпорядниця Фонду гарантування вкладів провела лекцію студентам Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. Вона розповіла про основні засади функціонування системи гарантування, практичні аспекти діяльності Фонду, а також про його роботу під час війни.

«Повна гарантія за вкладами під час повномасштабного вторгнення стала важливим чинником, який допоміг запобігти масовому відтоку коштів з банківської системи на початку повномасштабної війни. Завдяки усім вжитим крокам вдалось зберегти довіру до банківської системи, загальна сума вкладів фізичних осіб у банках продовжує зростати і нині перевищує 1 трлн грн» -  наголосила Світлана Рекрут.

Під час лекції вона зазначила, що на період воєнного стану та упродовж трьох місяців після його завершення Фонд забезпечує стовідсоткові гарантії за вкладами фізичних осіб, а по закінченню цього терміну гарантована сума становитиме 600 тисяч гривень.

Також Світлана Рекрут розповіла студентам про виведення з ринку 8 банків з початку повномасштабної війни, зокрема, про ліквідацію двох банків з  російським капіталом - АТ «МР БАНК» та АТ «ПРОМІНВЕСТ БАНК». Фонд передав державі їхні акції у повному обсязі, а також активи на суму 26 млрд гривень.

Загалом з 24 лютого 2022 року Фонд перерахував до держбюджету 45 млрд грн. Зокрема, передав майно Силам безпеки та оборони на суму 700 млн грн та погасив кредиторські вимоги Державної податкової служби України на суму 550 млн грн. Крім цього, Фонд інвестував в облігації внутрішньодержавної позики 22,7 млрд грн, що є важливим внеском в обороноздатність України, - розповіла директорка-розпорядниця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter