Фонд гарантування вкладів і Вища школа публічного управління підписали договір про співпрацю

16.04.2024

ПРЕСРЕЛІЗ   

9 квітня 2024 року під час зустрічі директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Світлани Рекрут та директора Вищої школи публічного управління Юлії Лихач відбулося підписання договору про співпрацю між установами.

Зокрема, під час зустрічі керівники установ підкреслили важливість професійного розвитку працівників шляхом участі у фахових тренінгах та навчальних курсах і розповіли про надбаний досвід та напрацювання. Так, Світлана Рекрут зазначила, що додаткові можливості підвищення кваліфікації працівників Фонду в межах співпраці з Вищою школою публічного управління сприятимуть, з одного боку, кадровій політиці Фонду із забезпечення професійного розвитку його працівників, а з іншого – реалізації загальнодержавного євроінтеграційного процесу шляхом ефективної співпраці на експертному рівні фахівців Фонду з відповідними фахівцями Європейського Союзу.

«Для Фонду важливо, щоб його співробітники мали доступ до додаткових освітніх програм і курсів, які допоможуть їм розвивати свій професіоналізм. Фонд постійно взаємодіє з європейськими інституціями в межах євроінтеграційного процесу. Професійний розвиток працівників Фонду сприятиме посиленню співпраці Фонду з європейськими фахівцями на експертному рівні в ході впровадження Україною вимог законодавства ЄС у сферах врегулювання неплатоспроможності банків та гарантування вкладів. З іншого боку, Україна з 2014 року набула власний унікальний досвід в сфері виведення банків з ринку, забезпечення безперервної діяльності Фонду в умовах воєнного стану, яким ми теж можемо ділитися з міжнародними партнерами», - відзначила Світлана Рекрут.

У свою чергу, Юлія Лихач розповіла про тренінги та навчальні курси, до яких зможуть долучитися працівники Фонду, та відзначила зацікавленість у впроваджені курсу з фінансової грамотності.

Світлана Рекрут підтвердила готовність Фонду взяти участь у розробці програми курсу з фінансової грамотності та поділитися наявними багаторічними напрацюваннями, оскільки Фонд як один з ключових елементів фінансової безпеки країни підтримує проєкти, які сприяють формуванню стійких фінансових звичок в українців та прийняттю правильних фінансових рішень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter