Міжгалузевий пул активів трьох банків виставлено на торги 24 квітня

17.04.2024

ПРЕСРЕЛІЗ   

24 квітня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу міжгалузевого пулу, сформованого з активів АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК» та ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК», які ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Міжгалузевий пул включає активи, за якими боржники провадять різні види економічної діяльності. До складу лоту GL16N1125904 увійшли права вимоги та майнові права за кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання та фізичними особами, дебіторська заборгованість та майнові права за дебіторською заборгованістю.

Звертаємо увагу, на продаж виставлено не передане у заставу за кредитними договорами майно, а право стягнути з боржника заборгованість або заставне майно у судовому чи позасудовому порядку.

У заставу банків оформлено, зокрема:

  • житловий будинок з надвірними спорудами, загальною площею 318 кв м у Закарпатській області;
  • комерційну нерухомість в різних регіонах України, зокрема, будівля площею 108,1 кв м в Тернопільські області, підвальне приміщення площею 104,4 кв м в м. Тернопіль тощо;
  • земельні ділянки загальною площею 21,4337 га в Київській області.

Початкова ціна лоту – 54,4 млн грн.

Кожен актив, включений до складу лоту, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Prozorro.Продажі, але жоден потенційний інвестор не виявив інтерес до них.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про лот у публічному паспорті активів за посиланням, умови участі у торгах та посилання на аукціон тут. Крім цього, докладна інформація про активи у складі пулів представлена у кімнаті даних у приміщенні банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до якої за посиланням.

Кошти, отримані від продажу активів, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter